Personal breakdown

Motgång på motgång, hur mycket ska en människa tåla?

Just nu undrar jag faktiskt vilken dag jag ska vinna på lotteri eller på annat vis drabbas av så galet mycket lycka som kan kompensera Alla motgångar som drabbat mig (mestadels på senaste tiden men också de större händelserna under 2000-talet)..

Jag är inte en sådan som tycker synd om mig själv, jag lever på hoppet om bättre tider och försöker vara glad utåt så gott jag kan, men tillslut orkar man inte och allt bara brister, det hände imorse, hur mycket jag än försöker så har tentorna en förmåga att vända sig mot mig som aldrig förr, hela terminen har varit ett stort mörker och inte nog med det, omtentan i externredovisning igår tog knäcken på alla som var där och skrev, hur i hela fridens namn kan man göra en omtenta dubbelt så svår som orginaltentan bara för att folk som klarade den sa till läraren att den var för enkel...?! Jag tippar på att ca 1% kommer få Godkänt på den omtentan för det var bland det sjukaste jag sett på länge, det är en A-kurs för tusan, GRUNDläggande kunskaper inte ingående djupa microkunskaper på områden som möjligtvis nämns i böckerna.. kom igen!
Det är tur att jag har världens finaste och mest förstående pojkvän för utan honom vet jag inte vart jag hade tagit vägen nu, han lyssnar, förstår, försöker hjälpa, tröstar, lider med mig (vilket jag inte vill men det är väl svårt att undvika dessa stunder) och tar hand om mig så gott han bara kan och hinner med, så fruktansvärt tacksam över att jag har honom, så Där har vi lyckan i livet, han och alla fina vänner samt mitt nya gymnastiklag med alla härliga tjejer och kille och så underbara tränare!
Om man endå kunde klara sig på bara vänner, gympa och kärlek.. men tyvärr så måste man klara skolan med annars får man inte låna pengar från CSN och Då är det rätt kört för mig..
magkatarr, huvudvärk och ingen matlust sammanfattar min hälsa just nu.

Nej nu får jag sätta på lite glad julmusik, försöka få i mig lite lunch och bita tag i ekonomistyrningen! 

När jag kommer hem till jul så ska jag krama er alla där hemma så mycket jag bara kan, fånga kärlek, värme och styrka för att kunna åka tillbaka till Örebro och försöka vända allt på sin rätta sida igen!

Hemlängtan

Nu har jag en sån fruktansvärd hemlängtan!!

Längtar efter så många och så mycket, såg precis en bild på våra två små söta hundar Elvis och Tindra som pussades och kände ett sånt där kärlekspirr i hjärtat, skulle vilja åka hem nu! 
Längtar efter att sitta i soffan hos Mamma och Pappa i Segeltorp och bara mysa, prata, skratta, se på julkalendern på morgonen med pappsen som jag alltid gjort.. vakna av att Elvis eller Tindra hoppar upp i sängen och pussar en godmorgon, mamma som har fixat frukost så man bara kan förflytta sig från sängen till matbordet där kaffe och allt möjligt står redo, rostat bröd, ost, allt det där som vi aldrig köper i Örebro, vi äter bara bröd, smör, gurka, ägg och dricker kaffe här hemma nämligen ;P

Längtar efter att få krama om mina vänner som jag inte har träffat sedan Augusti och även Linda som var här på besök under hösten men då satt vi ju mitt i stressplugget som vanligt så hann inte kramas så mycket då, längtar efter småtjejerna Nellie & Billie, kramas lite, höra på vad de lärt sig för nytt på senaste tiden, klappa lite på Carros bebismage.. ja jag kan nog fortsätta i evigheter!

Hur som helst ser jag fram emot att få komma hem och andas ett par dagar innan jul!



En bit på väg..

Skönt med Fredag som vanligt! Idag ska det pluggas ännu mer på affärsredovisning med allt vad det innebär.. det är ju så stort område så jag förstår inte hur man ska lära sig allt på så "kort" tid :/ än mindre när tom lärarna säger att det tar flera år att lära sig.. hm, jaja allt går med lite vilja och våld som jag brukar säga! 

Om ett tag kommer Lisa hit för att göra mig sällskap under fredagsplugget, vi ska baka sockerkaka för att öka motivationen ;) lite fredagsgott är aldrig fel!
Morgonen starades med ett par samtal till vårdcentral och annat för tidsbokning och lite sånt nödvändigt, och blir man nå trött när man ringer "talsvar" och får höra att det inte finns några lediga tider just nu, försök gärna senare?
Då vill man ju bara slänga iväg ett mail med sitt telefonnummer och be dom ringa upp så fort dom får tid om de så inte är förrän nästa vecka, det är ju så träligt att ringa och ringa och ringa utan att det händer något.. men men, får väl försöka nästa vecka igen, VC fick jag tag på iaf, alltid något! 

Ikväll blir det lugna gatan hemma hos oss då vi har tvätt-tid mellan 17-20 :) Slut lagom till Idol, kan ju vara trevligt att se, det är väl final eller något sånt idag tror jag jag såg snackades om på Facebook :P Imorgon drar männen iväg på fotbollscup i Säffle tiiidigt tidigt på morgonen så vi tjejer ska vara hemma hos Elin och förbereda oss inför vårt pris som vi vann i form av limousintur för festkommittén! Ska bli riktigt trevligt och kul att göra något med tjejerna, känns som det var alldeles för länge sedan!

Lite lunch på det här så ska nog plugget gå lättare :) Ta hand om er!

"Älska den du är, det du gör, och dem du lever nära.. Det är allt!"

Upp & Ner, Ner & Upp

Den här terminen har verkligen tärt på mig ordentligt!
Kanske för att det är få gånger jag haft medvind när det kommer till skolan.. Jag blir inte riktigt klok på detta och är så sugen på att hoppa av och börja jobba istället.. Omtenta på tisdag igen, jag och Elin, hand i hand går vi ner i bunkern och ser till att fixa den satans externredovisningen!! 
Jag är visserligen glad att jag klarade omtentan i marknadsföring, en tenta mindre på listan iaf, alltid något! 
När jag kommer in i såna här stunder när jag känner mig värdelös, dum och ur spår så är jag glad att jag har min karl, han får mig alltid att komma igen efter en ihopbrytningsstund trots att jag tror det är omöjligt.. 
Men nu är det ju inte bara skolan som krånglar, utan tuuusentals saker runt om kring som bekymrar mig är det också såklart, en olycka kommer ju sällan ensam som man säger! 
Nu har jag iaf bockat av en sak på listan, Polisanmälan är gjord.

Nästa grej att ta tag i är att besöka någon typ av vårdcentral, jag måste få bukt med vad det är som gör att jag är så förskräckligt trött jämt och ständigt, små hugg här och där och allmänt ont i kroppen, jag är en sån som gärna drar ut på denna typen av besök, jag vill nämligen inte visa mig svag och tänker gärna "jag är nog bara löjlig, alla känner såhär och det går nog över snart", väntar gärna in i sista sekunden tills någon måste tvinga mig till läkaren eller rent av släpa dit mig :P
Jag vet att det låter sjukt dumt, jag tror jag ärvt det efter min far och farfar om jag ska vara ärlig..
Därav en väldigt brusten blindtarm en gång i tiden, varför åka in till sjukhuset när man spyr 2 veckor i sträck liksom? det är nog normalt... herregud vad dum jag känner mig när jag inser hur jag faktiskt beter mig! Skärpning!

Försöker hitta någon vårdcentral här i närheten, så svårt när man aldrig varit på nån vårdcentral i en "ny" stad, man vet ju ingenting om hur det fungerar här osv.. men antar att det bara är att ringa första bästa och be om en tid??
En tredje sak är att jag borde gå och ta cellprover för livmoderhalscancer som jag fick kallelse till hemma när jag fortfarande var skriven där.. Har hittat en klinik som sysslar med sådant här nu iaf, kostar 80kr tydligen, hemma var det gratis.. attans! Men men, bara att göra't, det är det värt alla gånger!
Sådär, nu vet jag vad jag måste ta tag i, det brukar ju bli mer verkligt av att skriva om det, iaf för mig! Så nu
ska det bara tas tag i :) lättare sagt än gjort.. 

Dags att återgå till plugget nu när jag har rensat hjärnan på en del av allt det som bekymmrar mig just nu!

Böcker, pennor & te

Här sitter jag och försöker verkligen plugga men jag är så trött så jag orkar knappt hålla upp kroppen!
Förstår inte varför i hela fridens namn jag måste vara trött, jag har sovit, ätit och inte gjort något mer ansträngande än gått upp på vinden och ner på stan en sväng.. Nåja, bara att bita ihop och kämpa vidare, hade gått bättre med lite choklad men smart som jag är tog jag inte med mig kortet när J skulle handla block förut ;) Grönt te och mandarin är nyttigare!

Nu har det iaf börjat snöa ordentligt här i Örebro! Underbart, julkänslan växte kopiöst när jag såg ut genom fönstret och det bara yrade vita flingor :)

Nu saknar jag familjen, hundarna och vännerna massor! Ska bli skönt att komma hem till jul och få kramas med alla igen <3 kärlek till er alla!


Stunder

Jag måste säga att jag verkligen gillar stunder då jag ligger i sängen med datorn i knäet och bara läser blogg efter blogg, allt från småbarnsmammor till partyprinsessor, drömmer mig bort och längtar!
Jag tror man mår bra av att läsa om hur andra har det ibland, dels för att drömma, dels för att uppskatta det liv man själv lever, för mig fungerar det utmärkt i alla fall :)
J ser på fotboll så han är inne i sin egna värld och är i princip okontaktbar, det är då jag går in i min egen värld, eller andras värld och myser med tankarna med fjärilar i magen! 

Jag har inte bara legat här och slappat hela kvällen utan ett styrkepass med mina hand/fotledsvikter har jag också hunnit med, det är så skönt tycker jag att på kvällen innan läggdags köra lite styrka och bli trött i kroppen.
Tror jag har hamnat i ett sånt där skönt träningsrus, sådana som jag Alltid hade förr.. efterlängtat och skönt! 
Gymnastik i söndags 13 - 15.30, Gymnastik igår 19.30 - 21.30 och idag styrka hemma och jag har inte fått nog ännu, jag har den där känslan att om jag fick välja skulle jag träna alla dagar i veckan, blir så sjukt rastlöst, trött och uttråkad av att bara vara hemma :P
Nej nu ska jag återgå till bloggvärlden! 

Puss & Kram

RSS 2.0